Actueel

Gratis testament check in Bedum

Gratis testament check in Bedum

Langstlevende testamenten houden niet altijd in dat de langstlevende echtgenoot automatisch bevoegd is om bijvoorbeeld de woning alleen te verkopen. Voorkom problemen en laat bij ons kosteloos uw testament checken! Ook helpt een goed testament om bij overlijden belasting te besparen. Soms wordt gekozen voor een testament dat uitgaat van het verschuiven van erfbelasting in plaats van besparing. Reden hiervoor kan zijn dat het geld ‘vastzit’ in een huis of in beleggingen, dit kan bijvoorbeeld geregeld worden middels een zogenaamde tweetrapstestament. Het betalen van erfbelasting wordt dan verschoven tot na het overlijden van langstlevende.

Ook kan het fiscaal gunstig zijn om naast de kinderen ook de kleinkinderen te laten erven. Een kleinkind kan van een grootouder een bedrag van ruim € 20.000,00  belastingvrij erven als deze een legaat opneemt in zijn of haar testament.
 
Wilt u meer weten wat in uw situatie mogelijk is of dat uw testament nog up to date is, maak dan vrijblijvend een afspraak op het servicedesk van Emmius Notarissen, gevestigd aan de Vlijt 2a in Bedum of kom even binnen lopen.

Wij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 13.00 uur tot 17.00 uur of op afspraak. Uiteraard bent u ook van harte welkom op een van onze andere vestigen (in Ten Boer, Delfzijl of Appingedam). U kunt ons bereiken op telefoonnummer 050-3021202 of maak een hier een afspraak.

Jong_testament_2_733x533.jpg

 

Terug