Actueel

Samengesteld gezin en nalatenschap dan?

Samengesteld gezin en nalatenschap dan?

Voor samengestelde gezinnen is het belangrijk goed na te denken over de manier waarop ze hun nalatenschap moet vererven. Onder andere bij het maken van afspraken over de aflossing van de hypotheekschuld na het overlijden van een van hen moeten ze daarbij stil staan. Kort samengevat moet er nagedacht worden over onder andere:

  • Is het de bedoeling om de kinderen uit de verschillende relaties zoveel mogelijk gelijk te behandelen of moet ieders nalatenschap alleen terechtkomen bij zijn/haar eigen kinderen?
  • Als de partners kiezen voor gelijke behandeling van alle kinderen, of hun vermogen juist alleen willen nalaten aan hun eigen kinderen, willen ze dat dan ongeacht de fiscale gevolgen? Met andere woorden: als een bepaalde regeling voldoet aan je wensen maar er moet (veel) meer erfbelasting worden betaald dan een andere regeling, wil je die regeling dan nog steeds?

Weten wat in jullie situatie de verschillende mogelijkheden en de gevolgen van deze mogelijkheden zijn? neem dan contact met mij op. 

Marieke Poort

Samengesteld gezin 1_733x533.jpg

Bel mij (050) 302 12 02 of klik hier en stuur mij een email-bericht

Terug